Нова драма с министрите! Гореща новина от Денков

Ще бъде ли сформиран кабинетът

Нова драма с министрите! Гореща новина от Денков | StandartNews.com

Финалният списък с министри в проектокабинета "Денков-Габриел" остава неясен. Очаква се да бъде обявен до дни. Възможно е това да стане още утре, съобщи БНТ.

По  неофициална информация от ГЕРБ-СДС са поискали още министерства - поне три, сред които вътрешното и правосъдното, но от ПП-ДБ са отказали. Промени в първоначалния състав все пак се очакват.

Кандидатът за министър-председател Николай Денков заяви, че от ГЕРБ-СДС имат желание за още министерски постове в бъдещия МС, но затова има процедура и финалното решение ще бъде на ПП-ДБ. От своя страна Христо Иванов каза, че ДБ няма да имат представители в МС, но ще подкрепят правителство с втория мандат.

От ДПС заявиха, че ще наблюдават процесите отстрани, БСП за България и ИТН няма да подкрепят правителство с втория мандат, а от парламентарната трибуна "Възраждане" нарекоха голяма част от народните представители "предатели".

Ще остане ли Мария Габриел единствения представител на ГЕРБ в кабинета с втория мандат на "Продължаваме Промяната" и "Демократична България"? Такива са изгледите. По списъка все още се работи.

По неофициална информация е възможна смяна на петима министри: на вътрешните работи, икономиката, труда и социалната политика, земеделието и на туризма.

"Преговорите за кабинет вървят нормално и в близките дни поименният списък ще бъде обявен", каза кандидатът за премиер Николай Денков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай