Нинова влиза в битката за "Позитано" в понеделник

Нинова влиза в битката за "Позитано" в понеделник | StandartNews.com

На 25.04.2016 г. /понеделник/ Корнелия Нинова ще представи своята платформа като кандидат за председател на НС на БСП.

В обсъждането ще вземат участие известни учени, социолози, политолози, анализатори, експерти, народни представители, студенти.

"Най-важното е да изчистим образа на БСП на идейно равнище като лява и автентична партия. Да се разграничим от всякакви икономически и политически зависимости и това, което обещаем да го изпълняваме. Абсолютна манипулация. За мен спорът ляво – дясно в БСП е изкуствено създаден. Няма такъм спор. БСП е автентична лява партия!", заяви пред Epicenter.bg Корнелия Нинова.

"Аз съм за активната роля на държавата в икономиката, без това да нарушава принципите на свободната конкуренция. И за социална държава. Това е разликата между ляво и дясно. Десните смятат, че държавата не трябва да участва в икономиката, че всичко трябва да се остави на пазара. Аз мисля обратно, че трябва да участва. Те смятат, че не бива да има социална държава. Нашето виждане е, че напротив, особено при нарастваща бедност, увеличаващи се неравенства, демографска катастрофа, проблеми в здравеопазването, държавата трябва да бъде активна в социалната политика", категорична бе Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай