Нинова: НС да изготви обща позиция за Турция

Нинова: НС да изготви обща позиция за Турция | StandartNews.com

„ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ утре ще предложи в НС на другите парламентарни групи да излъчим представители за създаването на екип, който да изготви обща декларация на парламента за ситуацията в Турция". Това обяви във Видин председателят на БСП Корнелия Нинова след изнесеното заседание на Изпълнителното бюро на левицата и срещи с общинските председатели, общински съветници и кметове от област Видин. Тя подчерта, че е изключително притеснително случващото се на българската граница. „Дестабилизацията в Турция може да повлияe на целия регион. В парламентарна република, каквато сме, по такава тема, която изисква максимална консолидация за защита националната сигурност, има място една обща декларация на НС", категорична бе тя.

Северозападът ще е приоритет в националния ни план за развитие на България

Нинова обясни, че е притеснително това, което са споделили кметове, общински съветници и жители на областта, че няма никакъв ефект и никакво развитие от плановете на ГЕРБ за развитие на Северозапада, защото има тежки проблеми. „Ще зададем въпроси на министрите, до къде са стигнали и защо не се изпълняват шумно прогласените планове за развитие на Северозападна България. В нашия национален план за развитие на България ще обърнем особено внимание на Северозапада, малките общини", каза тя. Председателят на БСП подчерта, че по време на срещите е имало вече предупреждения, че вече се усеща ефектът от някои промени, приети в законодателството от ГЕРБ и мнозинството – Законът за горите и Законът за стопанисването на язовирите. „Правителството бяга от отговорност, прехвърля я надолу без да осигури на хората пари, за да се свърши тази работа. Против сме политиката на децентрализация на задължения, без да има децентрализация на средствата", категорична бе тя.

Нинова обясни, че по време на срещите са обсъдени и темите за взимането на мерки срещу фалшификациите по време на избори, които са виждали и са предупредили, че може да се случи на предстоящите президентски избори, както и за прекрасни примери за лявата политика, която БСП е заложила в своята програма, не само на национално, но и на местно равнище - община Чупрене, където таксата за детската ясла е 2 лева.

Нинова заяви, че на днешното заседание са били разисквани и противоречията, които има във видинската организация на БСП. "Обединихме се около това, че има много по-големи неща, които ни събират, отколкото от тези, които ни разделят. Подаваме ръка на всички отхвърлени от БСП и ги каним да се върнат и да си възстановят членството в партията след като им изтече наказанието и обединени и заедно да тръгнем за президентските избори, като очакваме и от тях с поведението си да покажат, че уважават програмата на партията и са готови да работят за нея", заключи тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай