Нинова: ГЕРБ да поеме отговорност за кабинет с другите десни партии

Нинова: ГЕРБ да поеме отговорност за кабинет с другите десни партии | StandartNews.com

София. "Очакваме ГЕРБ да поеме отговорност да направи кабинет с другите десни партии. Резултатите от изборите показаха, че ние оставаме в опозиция", заяви пред Нова ТВ Корнелия Нинова от БСП по повод предстоящите преговори между двете партии.

"Ще бъдем много смислена и аргументирана опозиция. В никакъв случай не креслива и провокативна, която да създава напрежение в държавата", обеща Нинова, като допълни, че социалистите биха подкрепили предложения от правителство на ГЕРБ, които отговарят на техните принципи.

"Разговорите с ГЕРБ ще бъдат по същество. Колегите ще поставят две групи въпроси. Първата е политиките, за които БСП държи и ще подкрепи, ако правителство на ГЕРБ ги провеждат. Втората са неотложните задачи в началото на парламента – бюджет, цената на тока и мерките по отношение на КТБ", коментира Нинова. За пример тя назова финансовата сфера, където БСП искат промяна на данъчната система – да се отмени плоския данък, да се въведе семейно подоходно облагане, както и да не се въвежда допълнителен данък от 2% на общините.

"Кадровите промени в БСП тепърва предстоят – както в общински и в областни, така и в централното ръководство", разказа още Нинова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай