Нинова: Да уважаваме историята си, да се обединим и вървим напред

Нинова: Да уважаваме историята си, да се обединим и вървим напред | StandartNews.com

„Тук сме, зa дa отдaдем почит и изразим уважение към всички aнтифашисти, дали животa си зa една друга България - свободнa, човечна и спрaведливa държaвa. С увaжение към строителите нa съвременнaтa държaвa, зaщото нa този ден, преди години, зaпочвa строителството й – индустрия, земеделие, образование, култура. Нека да не преиначаваме историята и да гледаме фактите такива, каквтио са. Да уважаваме историята си и да се обединим и вървим напред". Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред Паметника на незнайния войн по повод 9-ти септември. Тя каза също, че големите исторически дати не трябва да се ползват за разделение. „Защото и днес сме свидетели на такива опити, особено сега имаме нужда от единение на всички, на цялата нация, за да изведем държавата на друго равнище", каза още лидерът на левицата, която поднесе цветя на Паметника на незнайния войн.

Заедно с Корнелия Нинова цветя поднесе и кандидатът за президент, издигнат от БСП ген. Румен Радев, председателят на БСП-София Калоян Паргов, народни представители от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, членове и симпатизанти на БАС и левицата, съобщиха от пресцентъра на БСП. 

По-рано днес от БСП поискаха оставката на вицепремиера Румяна Бъчварова по повод сделката с „Царските конюшни". "Разполагаме с документа - питане до министър Бъчварова и нейния отговор, с което тя дава зелена светлина за тази продажба. Ако ГЕРБ вече искат оставката на областния управител, ние искаме оставката на вицепремиерa Бъчварова, която излъга и е съучастник в тази сделка", обяви Корнелия Нинова на брифинг в парламента. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай