Нинова шокирана от ротационното правителство, къде е проблемът

Тя обяви споразумението за коалиция, сглобена от омерта и желание за власт

Нинова шокирана от ротационното правителство, къде е проблемът | StandartNews.com

Ротационното правителство, което ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България" предлагат е безпринципно и няма да доведе до нищо хубаво за страната, смята председателката на БСП Корнелия Нинова.

В интервю за бТВ тя обяви споразумението за коалиция, сглобена от омерта и желание за власт.

Това е коалиция, която да спаси Бойко Борисов от отговорност и още няколко души от ПП, изтъкна Нинова.

БСП ще бъде опозиция на кабинет на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Който се е прегърнал с Бойко Борисов е приключил, каза Нинова и изброи партиите, които ги няма - ВМРО, Атака, НФСБ, АБВ.

Нинова даде да се разбере, че БСП няма да са заедно в опозиция с "Възраждане" срещу евентуален ротационен кабинет.

Тя обясни, че е нямало нужда БСП да полагат усилия да питат партийните си органи дали да подкрепят ГЕРБ. Тези разговори не бяха сериозни, а опит да се притисне ПП-ДБ да съставят правителство с първия мандат, смята Нинова.

Тя уточни, че решението на БСП да не подкрепи ГЕРБ-СДС за първия мандат няма нищо общо с твърденията на главния прокурор Иван Гешев. ГЕРБ и ПП-ДБ започнаха по обратния ред - първо си сложиха партийния премиер и партийната програма и още отначало сбъркаха реда, коментира Корнелия Нинова.

Това, което се предлага не е съдебна реформа, а ще налее още повече хаос и напрежение. Тази едноръка коалиция на джентълмените ПП-ДБ предлагат главният прокурор да бъде разследван от следовател, а ГЕРБ-СДС от съдия. В съдебната система ще стане хаос срещу хаос, коментира още Нинова.

„Винаги сме били за оставката на Гешев, но това, което се предлага не е решение на съдебна реформа. Това ще налее хаос и несигурност в съдебната система. ПП-ДБ предлага главният прокурор да бъде разследва от следовател. ГЕРБ и Крум Зарков предлагат от съдия“, посочи председателят на БСП.

„Това е реформа – „сменяме Гешев, слагаме Пешев“. Няма задълбочена и истинска промяна, която да доведе до справедливост и истинско правосъдие“, каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай