Нинова с обещание за властта пред Радев

Иска премиер от Продължаваме промяната

Нинова с обещание за властта пред Радев | StandartNews.com

"Декларираме нашата готовност – ако получим третия мандат, да положим усилия, за да има стабилно управление". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред президента Румен Радев по време на консултациите за кабинета.

В отговор на въпрос на президента Нинова каза, че са категорични, че премиерът трябва да бъде излъчен от "Продължаваме промяната" и че предпочитат политически вместо експертен кабинет, за да се носи ясна политическа отговорност.

"Партиите и вътре в коалицията продължават да чертаят разделителни линии, така че партията, която ще вземе третия мандат ще има ключова роля. Вашето мнение е важно - готови ли сте и с кого да влезете в диалог и при каква програма, за да се формира устойчиво управление. Готови ли сте на разговори, и то не само вътре в управляващата коалиция", на тези въпроси очаква да чуе отговор Румен Радев по време на срещата с левицата.

Вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова подчерта, че няма да водят разговори с ГЕРБ и ДПС. Биха поставили на масата програмата, която са изработили с "Демократична България" и "Продължаваме промяната", с приоритетите в нея, и биха разговаряли с партньорите си от досегашната четворна коалиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай