Нинова с бясна атака по Борисов. Причината

Отново критикува бившия премиер

Нинова с бясна атака по Борисов. Причината | StandartNews.com

"Не вярвам и на една дума на Борисов, защото сме му яли попарата пет години. Едно сутрин, друго на обед, вечерта трето". Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице" по БТВ по повод обещаната от бившия премиер Бойко Борисов подкрепа от ГЕРБ за актуализирането на бюджета.

"Гледаме действията. Неговата парламентарна група блокира втори ден държавата. Казал да подкрепят бюджета. Като е казал - да влязат и да работят. След падането на вота какво последва - хаос, липса на алтернатива.

Не могат да предложат председател на парламента. Защо свалихте тогава Никола Минчев? Политическа криза, шокираща безотговорност пред настъпващата тежка есен и зима", каза тя.

"Още не сме водили разговори за проектокабинет. Ако ни поканят, ще свикам колективния ни орган - националния ни съвет. Важно е да се обсъди проект за коалиционно споразумение, а след това вече кой ще участва персонално - министри и т.н. Според мен една от грешките ни бе, че нямаше предвидимост.

Те искаха дългосрочно да казваме какво ще става, а ние правихме нещата месец за месец. Друга голяма грешка бе лошата комуникация помежду ни. Много форми на общуване, които не успяхме да стиковаме добре. Македония беше абсолютно изкуствено вдигната и преекспонирана като тема.

Имахме съгласие по важни политики и вярвах, че ще го направим. Тръгнахме да го правим. Уви, двама от партньорите не се разбраха. Ние сме удовлетворени от свършеното. Безплатните детски градини, увеличение на минималната работна заплата, пари за спортни площадки и т.н. Много неща се направиха. БСП се ангажира в това правителство като социален стълб. 20 милиарда са били само за социални политики. Подкрепа за семействата", заяви Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай