Нинова: Правителство без БСП не може да има

Народните представители трябва да са без имунитет, за да носят отговорност за действията си, е мнението на лидерът на левицата

Нинова: Правителство без БСП не може да има | StandartNews.com

Преди 2 години заявих, че ГЕРБ създадоха такава система от правила, че корупцията да е част от правилата. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на БНТ.

По думите ѝ днес тези, които претендират за властта, не казват какво ще променят.„Служебният кабинет изнесе, че 8 милиарда лева са били издадени за обществени поръчки. ГЕРБ докараха корупцията до записана в закона.

Изказвам мое лично мнение - според мен народните представители не трябва да имат имунитет. Като си натиснал зеленото копче, да си носиш последиците за това“, посочи Нинова.

Тя даде за пример рокадите в ръководствата на големите болници, но това, че здравните заведения си остават търговски дружества и на практика нищо не се променя.По отношение на бъдещи коалиции след вота на 11 юли, лидерът на БСП посочи, че трябва първо да се видят резултатите.

„Партиите на протеста обявиха, че се борят срещу статуквото и досегашния модел на управление. Но Демократична България се прегърнаха с ДПС заради секциите в чужбина. ИТН се отказаха от мажоритарното гласуване. А от Изправи се! Мутри вън не подкрепиха пенсиите“, даде за пример тя.

Ако всички си държим на обещанието, че искаме да преборим статуквото, правителство без БСП не може да има. 3-те партии без БСП не могат да направят правителство каквото и да правят, за да има стабилно управление“, посочи още лидерът на БСП.

Според нея да имаш претенции за България, без да казваш какво ще правиш, е странно в политиката. "Нашите опоненти мълчат и не казват. Ние казваме какво ще правим всеки ден – стъпка по стъпка. Ние сме предсказуеми, ние сме ясни“, заяви Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай