Нинова пак захапа Радев. Разкритие за Борисов

Статията в "Ди Велт" била поръчкова

Нинова пак захапа Радев. Разкритие за Борисов | StandartNews.com

Соцлидерът Корнелия Нинова пак захапа президента Румен Радев. В интервю за бТВ тя бе попитана дали мандатът за кабинет е бил подарък за рождения й ден. Нинова се усмихна и каза: „Политкоректният отговор е да”. Помолена от водещия на „120 минути” Светослав Иванов да каже истината, тя заяви: „Радев иска да се сближи отново с българските социалисти, които е предаде”.

ВИЖ ОЩЕ: Министър с разкритие за Петков и Нинова. За една нощ е взето най-странното решение

Нинова обяви, че има масова чистка на социалисти в страната и разказа за девойка, която лепяла плакати за президента, а сега била уволнена без причина.

Корнелия Нинова се произнесе за лидерската среща в парламента. „От лидерската среща има една добра и една лоша новина. С тези партии, които дойдоха, се обединихме около едно и това е ново – че трябва да работим върху това, че трябва да спасим парламентарната република. Това беше центърът на изказването на Борисов. Трябва властта да е в парламента, а не в президентството. Там седяхме хора, които представляваме 139 депутати“, заяви тя.

„Лошата новина е, че не се съгласиха да направим правителство – и тези, които дойдоха и тези, които не дойдоха“, призна Нинова.

„Г-н Борисов е в правото си да се обърне към неговата партия и там да си вземат решение. При нас засега стои решение, че няма да правим коалиция с ГЕРБ. Ние искаме обединение около приоритети, а не коалиции“, каза тя.

Нинова коментира и статията в „Ди Велт”, според която „България е спасила Украйна, предоставяйки и оръжие и горива от самото начало на войната”.

„Статията за това, че България е изнасяла оръжия за Украйна е поръчкова, както каза и президентът. Продължавам да твърдя, че страната не е изнасяла оръжие. Нека Кирил Петков и Асен Василев да отиват да обясняват, където трябва, ако са правили нещо.“, коментира Нинова.

Тя разкритикува и думи на сегашния министър на икономиката.

„Министърът на икономиката в служебния кабинет Никола Стоянов казва, че тази статия е признание за извършено престъпление. Това, което той казва, е изключително глупаво. Този човек заяви, че правителството на Германия, на Полша, на Румъния, на Чехия, държавния департамент на Съединените американски щати участват в тайна престъпна схема. По думите му купувачи на българско оръжие са правителство на половината европейски държави, половината азиатски, африкански и така нататък. Какво казва министърът на икономиката? Имало е таен план, половин Европа и САЩ, и Кирил Петков, и Асен Василев са участвали в този план за износ на оръжие. Още веднъж казвам България изнася оръжие в над 60 държави, откакто има военна индустрия у нас“, заяви Нинова.

Тя обясни и че при продажбата на оръжие на една страна не я задължава след това да казва какво прави с него.

„След като държавата купувачът става собственик, купува си оръжия от България, дават документ, че е краен потребител, че го купуват. Те ти казват -ние сме крайния потребител. Това е все едно продавате си колата на някой, той решава след това да я препродаде и вие казвате - не може. Нито един документ няма, в който да се иска от купувача да даде крайно къде отива оръжието. Единственият изход, за да няма такива спекулации и лъжи, да се закрие военната промишленост на България“, обясни Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай