Нинова отговори на Трифонов. Не можело да стане

Лидерът на БСП коментира и уволнението на председателя на КЗП и част от членове на комисията

Нинова отговори на Трифонов. Не можело да стане | StandartNews.com

"Направи ми впечатление една дума - да разбием. ИТН в продължение на три парламента разбиваха възможността за сигурност, съставяне на редовни правителства. Това е разрушително. Мисля, че в тази ситуация имаме нужда от стабилност, сигурност и предвидливост, а не от разбиване. Г-н Трифонов каза, че ИТН ще са гарант за референдума в парламента. Какъв гарант бяха в предишния? Никакъв". Това заяви лидерът на БСП и бивш вицепремиер Корнелия Нинова пред bTV.

"Бих призовала хората да помислят. Това, което казва г-н Трифонов, е невъзможно. Ще ги употребят. Единственият начин да се промени формата на държавно управление е чрез Велико народно събрание. Това е неградивно", уточни тя. 

Според Нинова проблемът няма да се реши, когато едно нещо е лошо, а ти го направиш още по-лошо. 

"Всички проблеми са решими, стига да има разум и политическа воля", допълни лидерът на БСП. 

Тя коментира и уволнението на председателя на КЗП и част от членове на комисията. 

"Уволниха се хора, които имаха смелост да се изправят срещу колекторските фирми. Хората се притискат по села, градове, стига се до физически бой. Това са смелите хора, които тръгнаха на битка срещу райския газ. Това са хората, които направиха над 15 хиляди проверки за спекула с олио, захар, бензин. Имаха смелостта да се изправят срещу големи интереси. Уволняват ги, защото адвокатскиятстаж не бил стаж", каза Нинова. 

Тя смята, че трябва да се водят разговори с "Газпром" и след изтичането на договора на страната ни с тях. 

"ДБ са против заради прекалено идеализиране. Не гледат прагматично, а ПП започнаха да променят позицията си. Разумно, прагматично и в интерес на народа. Това със 100% диверсификация го чух от Борисов, но смятам, че ще е в ущърб на държавата", каза тя. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай