Нинова с предупреждение: кой заложи мини на кабинета

По думите й президентът Радев се е позиционирал като опозиция

Нинова с предупреждение: кой заложи мини на кабинета | StandartNews.com

Корнелия Нинова с остър коментар за Румен Радев.

"Президентът премина всякакви граници. Първо той унижи президентската институция с това изпускане на нерви още при връчването на мандата. Не повярвах на очите си, че президентът на републиката напуска залата по време на българския химн. Президентът не иска правителство, иска да продължи да управлява със служебния кабинет. Той е бащата на този хаос в държавата", заяви лидерката на БСП в "Лице в лице".

"Той създаде ПП и ги пусна срещу ГЕРБ на протестите. Свалиха Борисов, направихме правителство. Съюзи се с ГЕРБ, за да свали нашето правителство. След това започна да създава други партии, сега се говори, че си създава кметска партия, за да участва на местни избори. Не изключвам да е заложил някакви мини на новия кабинет", каза още Нинова.

"Категорично не сме обещавали на Бойко Борисов подкрепа. Ако сме искали да бъдем в правителство, нямало е да се дръпнем от тези преговори. Щели сме да продължим и да направим всички неморални компромиси. Няма никаква логика в това, което той говори", така лидерката на БСП отговори на думите на Борисов от по-рано през деня.

Във вторник в кулоарите на парламента Бойко Борисов заяви, че "ако г-жа Нинова не се беше дръпнала, щеше да има правителство с първия мандат". Той заяви, че са били договорени дори и министри, като посочи, че Гроздан Караджов е щял да бъде министър на транспорта. 

"Ние сме единствената партия, в която Гешев си е позволявал да влиза. Това беше по времето, когато Гешев пазеше тях. Тогава излязох и казах, че прокуратурата се използва като политическа бухалка. Ние имаме най-голямо основание да сме срещу Гешев и винаги сме искали оставката му", каза още Нинова.

"Да, има нужда от правосъдна реформа. Това, което правят не е правосъдна реформа, опитват се да спасят собствените си кожи", категорична бе тя. 

По думите й президентът Радев се е позиционирал като опозиция. "Още когато президентът създаде "Продължаваме промяната" казахме, че това е изкуствен проект, който да се намеси в политическия живот", припомни тя. 

"Нека да видим какво предлагат колегите от "Демократична България", тогава ще го обсъдим", така Нинова отговори на въпросът дали ще участват в преговори за конституционна реформа. 

"За Шенген имаме съгласие с партиите в парламента. Не вярвам да стане скоро", коментира тя. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай