Неделя,

Нинова хвърли бомба в ефир след обаждане по телефона

От: Иван Ангелов, кадър бТВ -
12871
Нинова хвърли бомба в ефир след обаждане по телефона
A
A
A

Председателят на БСП Корнелия Нинова обяви пред бТВ, че левицата ще се срещне с ГЕРБ-СДС, за да каже Бойко Борисов какъв формат на правителство вижда.

"Обади ми се сутринта, преди да дойда в студиото. Покани ни на среща. Тя ще е в понеделник във формат представители на двете формации. Очакваме утре той да каже каква му е идеята за съставяне на правителство", заяви Нинова.

Според нея начинът на обявяване на премиер и номинациите, както и програмата, е грешен подход.

„Правилният е всички да се съберем, да извадим 5-6 неща важни за България, да определим разумни срокове и тогава да търсим хората, които да изпълня тези задачи. Според мен не трябва да са лидери и ярки политици. Не се прави така политика - ето ви премиер и политици и попълвайте", каза Нинова.

Тя обясни, че от БСП ще се явят на срещата, на която ги канят.  "Ще отидем на разговорите, на които ни канят и ще видим дали имат намерение за корекция, и ще решим", посочи лидерът на БСП.

Нинова коментира и исканата оставка на Иван Гешев от номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

"Мисля че главата на Гешев е част от сделка за правителство. Мисля, че тази оферта от Габриел е оферта към ПП-ДБ, на която да не могат да откажат. Мисля, че не е нейна работа да казва: Моето правителство и моя правосъден министър ще направят това и това. Първо още не е избрана за премиер. А няма "мое правителство и мой министър". Това са Министерският съвет на България и зад него стоят партии. Така че първо малко по-скромно. За нас това означава политическа намеса, защото тя вече се явява и като политическо лице. А още  това е най-бързата реакция в системата - за 24 часа от пълна подкрепа на Гешев шестима прокурори да се обръщат, за да му искаш оставката. Тези хора не са независими", каза Корнелия Нинова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com