Четвъртък,

Нинова иска нова актуализация на бюджета

От: Агенция Стандарт -
A
A
A

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и президентът на КНСБ Пламен Димитров са единодушни, че е нужна нова актуализация на бюджета, която да предвиди подкрепа за хората заради драстичния скок на цените.

Според тях паралелно с това трябва да се подготвя и бюджетът за догодина. Срещата със синдиката е по инициатива на социалистите.

"Компесаторният пакет за подкрепа на бизнеса, заради цените на ел. енергията и газа, трябва да стане час по-скоро според нас, даже и по време на служебния кабинет, но и с първите дни на новия парламент и дай боже, да има и редовно правителство. Но и да няма редовно правителство, парламентът може да взема съответните решения и да ги възлага на служебния кабинет от първия си ден", каза президентът на КНСБ.

"За другите партии не знам и не чувам в публичния дебат изобщо да говорят по тези теми. Ние затова се опитваме в последните седмици да предизвикаме този разговор и да започнат и те да се готвят, както ние правим. Защото ще имаме много кратко време за много бързи и решителни действия. Очакваме и служебният кабинет да даде своето предложение. Да, имаме информация, че говорят и готвят нова актуализация. Когато я представят, ние сме готови винаги да вземем отношение", допълни Нинова.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички