Вторник,

Нинова и Петков си размениха любезности, разговорите започнаха

От: Стандарт -
3980
Нинова и Петков си размениха любезности, разговорите започнаха
A
A
A

Днес трябва да отчетем че свършихме добри неща. Бяхме изправени пред много трудности и предизвикателства. Оставяме страната с икономически растеж и силна социална политика, отчете Корнелия Нинова на старта на преговорите за съставяне на кабинет, след като БСП получи третия мандат. В момента социалистите разговарят с най-голямата политическа сила - "Продължаваме промяната"

Загрижени сме обаче за следващите месеци - няма да са леки, чакат ни много предизвикателства. Затова смятаме, да положим усилия да съставим кабинет и да има работещ парламент, увери тя. 

Ще обсъдим програмата, която е конкретна, ясна, със срокове и която разписахме заедно, информира вицепремиерът в оставка. 

Гарантираме, че имаме сериозно желание да направим правителство. Нямаме намерение да тупаме топката и да очакваме избори. Ще водим преговори с досегашните партньори, обърна се Нинова към ПП. 

Очакваме от вас да ни предложите премиер, добави тя. 

В последните месеци работихме конструктивно, постиннахме много в социалната политика, особено при най-засегнатите - пенсионерите. Повишаването на пенсиите в посдледните месеци беше повече от последните 10 години, отчете от своя страна лидерът на ПП Кирил Петков и премиер в оставка. 

Имаме най-голям растеж на индустриалното производство, припомни той. 

Не е нужна допълнителна криза на България. 22 закона трябва да бъдат приети. 2-та милиарда, които бяха дадени за уязвимите и младите семейства можеше да са реалност, ако 8-те човека не искаха да ги усвоят, добави Петков.

Тази програма е много важна за нас, увери премиерът в оставка. Това е измерител дали публичните средства и занапред ще отиват при хората, каза Петков.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички