Нинова е бясна. ПП откраднали кадър на БСП за кабинета си

Лидерката на БСП се възмути, че от един месеце вече се разиграва политически театър

Нинова е бясна. ПП откраднали кадър на БСП за кабинета си | StandartNews.com

Законодателната власт е блокирана вече повече от година. Изпълнителна власт няма – има служебно, временно правителство. Част от съдебната система обяви война на политиците след инцидента с Гешев. Нестабилността е обхванала и трите власти у нас – трите крака, на които седи държавата, се ритат помежду си, цялата структура се клати. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Според нас трябва да се стабилизира законодателната власт – работещ парламент. След това тази власт да стабилизира изпълнителната власт – да излъчи стабилно правителство. И накрая – да направим съдена реформа, която да даде гаранции за справедливост и стабилност на съдебната система", обяви тя.

„Един месец се разиграва такъв театър, че уважаеми граждани, сигурна съм, че не можете да се ориентиране какво се случва в държавата. Ние тук губим нишката. Наблюдаваме двете партии, които се опитвате да направите правителство и чакаме да се наиграете. Какво става? Първият мандат – Борисов кани вторите, направиха законодателна програма. Браво, трябва да има закони и да ги приемаме за хората. Обаче няма, няма комисии, няма закони. Направихте управленска програма – очевидно имате управленско мнозинство. Само че и такова няма“, обвини тя.

„Разпределихте си роли – хайде да не цитирам имена, но Делян Добрев сутрин говори срещу Асен Василев, вечер го хвали. Първите казват „подкрепете ни нас“, вторите казват „не, няма да ви подкрепим“. Вторите дават правителство и програма, защото Борисов им я е поискал – сега той ви казва, че не му харесва този кабинет, дайте друг. И ПП предлагат правителство на малцинството. Създавате шум, опит да изглеждате като Бетовен, но не ви се получава – ходите по телевизиите, внасяте смут в главите на хората“, категорична е тя.

„От вчера ситуацията е различна – включихте БСП гадно във вашия фонов шум. Борисов е цар да ни увърти в една група и ние да сме маскари. Борисов е манипулатор добър, но няма да му се получи с нас. ПП пък ни поставят условия за евентуална подкрепа. „Възможно е да имаме подкрепа от БСП“ - ама кой ви го каза това? Хаосът е пълен, държавата има нужда от стабилност. Знаем, че сме 23-ма депутати, имаме реална представа за себе си. Но знаем, че тези 23-ма може да се окажат ключови за държавата. Няма да ви позволим да ни вкарвате във вашата игра – да се плашите взаимно с БСП или да ни използвате като маша. Няма да позволим ултиматуми“, обяви тя.

„ПП са включили в техния проектокабинет член на БСП и от вчера се внушава, че това е съгласувано – за Иван Кръстев говоря. Нека е ясно: нито ни е информирал, нито сме се съгласявали, това е воля на ПП и не намествайте БСП това. Не име за пръв път. Ако бъдем поканени на разговор, ако участваме в преговори, а не в ултиматуми, ще се отзовем. Какъв ще е изходът от тези преговори – не е ясно, това ще го решат членовете ни с вътрешнопартийно допитване. Това остава наша трайна позиция, не се съмнявайте, че ще я изпълним“, заяви още Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай