Нинова: БСП ще бъде гарант за стабилност на България

Ние не искаме празни думи, всичко трябва да е облечено в числа и да отразява реални политики, каза лидерът на левицата

Нинова: БСП ще бъде гарант за стабилност на България | StandartNews.com

Преди 5 г. казахме, че има паралелна държава и започнахме своята битка. Посочихме най-големите си враговне - страхът и апатията на хората, че не може нищо да се промени. Преди година хиляди българи излязоха и показаха, че са преодолели този страх. 

Това каза председателят на коалиция БСП за България Корнелия Нинова в речта си при откриването на 47-мото НС. Ето какво още каза тя:

Промяната означава първо, закони, които не са лобистки, второ - прилагане на тези закони и трето, наказание за този, който ги е  нарушил. Ако реформираме съдебната система, то промяната е станала. Ние имаме предимство, защото отдавна водим тези битки. Трябва да се справим с три кризи и да не допуснем четвърта - политическа, ако не съставим редовно правителство. Най-важната аздача е да помогнем на хората, да стабилизираме икономиката и да се справим с пандемията. Най-големият проблем е обедняването. Не бива да допускаме да се увеличат цените на тока от 1 януари. Да се увеличат доходите и пенсиите, да стабилизилраме болниците. За всичко това трябва да имаме работеща икономика. Ние сме готови за разумни решения с програма за действия в първите 100 дни, която е финансово разчетена.

За бюджет 2022 - попадаме в безпрецедентна ситуация - служебен кабинет, който е изготвил свой бюджет, мнозинство, което има друг и невъзможност до края на годината да бъде приет нито първият, нито вторият.

Ние не искаме празни думи, всичко трябва да е облечено в числа и да отразява реални политики. Хората да разберат, че държавата е зад тях. Ще положим усилия да се състави стабилно мнозинство и редовно правителство. Може да разчитате, че БСП за България сме предвидими, ще бъдем гарант за стабилност на България.

Европейска политика за Плана за възстановяване и европейските програми. 

 

Всички актуални Новини

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай