Нинова без примери за корупция, заигра се с Левски

В България има 47 органа за борба с корупцията, но никой не работи, каза Нинова

Нинова без примери за корупция, заигра се с Левски | StandartNews.com

Въпреки гръмките обещания, че днес БСП ще разкрие зловещата корупция  на кабинета, лидерът на БСП Корнелия Нинова не посочи нито един конкретен пример. Тя изложи мотивите на социалистите за искания вот на недоверие, но речта й бе пълна с гръмки политически фрази без никаква конкретика. Спомена само, че има нередности на плажа Алепу и, че държавата била помогнала на хазартния бос Васил Божков да не внесе в хазната 700 млн. лв. такси.

ВИЖ ОЩЕ: Протестът затвори движението пред парламента

В България има 47 органа за борба с корупцията, каза Нинова и обяви, че нито един от тях не се е борил със злоупотребите с власт. Соцлидерката говори дълго за „величието на диктатора”, „мафиотско олигархичната структура на управлението” и „чекмедже пълно с банкноти, пазено с пистолет до главата”. Тя поздрави протестиращите за смелостта да са на площадите. А накрая се заигра с Левски като поиска градеж на чиста и свята република.

ВИЖ ОЩЕ: Умни и красиви готвят гражданско неподчинение

Преди речта на Нинова БСП настоя премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов, икономическият Емил Караниколов и вътрешният министър Младен Маринов да дойдат в парламента. В пленарна зала са седем министри.

ВИЖ ОЩЕ: Горещ старт на деня: Протестът опасва парламента

Днес в тази зала липсва премиерът Борисов, липсват и тримата нарочени министри за отстраняване. Нашите въпроси са към тях, няма как хората, които олицетворяват проблемите да ги няма в тази зала, каза соцдепутатът Георги Свиленски и настоя шефката на парламента Цвета Караянчева да ги покани в парламента. Тук има достатъчно колеги, други ще бъдат поканени да дойдат, част от министрите са в отпуска. Премиерът Борисов е в Брюксел, обясни му Караянчева.

Моля да им прекратите отпуската и веднага да дойдат тук, няма да им отнемем много време. Някои от тях след това ще излязат в постоянен отпуск, отвърна Свиленски. Когато кацне премиерът, ще го поканя да дойде, няма как да го докарам от Брюксел, контрира Караянчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай