Николай Цонев: Божият знак ще ни помогне

Николай Цонев: Божият знак ще ни помогне | StandartNews.com

Сливен. "Божият знак с бюлетина номер едно, която ни се падна за изборите, ще ни помогне." Това обяви пред журналисти в Сливен лидерът на партия Нова Алтернатива Николай Цонев.

„Социологията показва, че в момента вече над 15% от избирателите ще гласуват за нова партия, а преди няколко месеца този процент бе едва 1,5. Надявам се на поне две депутатски места от Сливен, където е една от най-силните ни организации. Тя бе учредена първа в България и тук имаме доста последователи", каза бившият военен министър.

Според него следващото правителство на страната трябва да е експертно, да се състои само от 12 министри, които да нямат заместници, и с двама министри от гражданска квота. "Без досега управляващите, всяка друга партия ще предостави възможност за съставяне на правителство от експерти, ако получи първи резултат. Ние бихме участвали в едно такова правителство, ако в него не са представители на БСП, ДПС и ГЕРБ. Уважавам всички политически сили, включително и Атака, но не мисля, че там има хора с капацитет да участват в изпълнителната власт", каза Николай Цонев.

Той се включи в почистването на паметника на Шести пехотен полк „Орлето" в Сливен. „Днес почистваме от боклуците, на 12 май трябва да почистим България от монополите", каза лидерът на Нова Алтернатива.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай