Николай Цонев: Българският избирател избра статуквото

Николай Цонев: Българският избирател избра статуквото | StandartNews.com

София. "Гледните точки на ГЕРБ и Атака са много близки и те ще направят правителство, което няма да издържи дълго", каза председателят на Нова алтернатива Николай Цонев пред журналисти.

"Надявам се правителството да издържи до 2 - 3 месеца и пак да има избори", добави Цонев. "Смятам, че българският избирател този път избра статуквото. Ако резултатите, които са известни до този момент се запазят, потенциалът е в новите партии и се надявам следващият път избирателите да изберат новото. Ние сме нова партия с нови лица, борим се със статуквото", заяви Цонев.

Той каза, че може би протестиращите не са повярвали в новите партии. "Очаквах по-висок резултат. Може би новите партии не бяхме достатъчно убедителни и може би нямахме достатъчно време да се подготвим за изборите", посочи Цонев. На въпрос дали да се касират изборите, Цонев каза: „Нека първо видим резултатите".

Той каза, че при тях е имало сигнали за нарушения и са алармирали секционните избирателни комисии. Според него ниската избирателна активност се дължи на дъжда, на това, че много хора не са могли да стигнат да секции и е имало бавна и мудна организация.

"Като се има предвид, че предишното правителство беше свалено след протести на улицата – протести на глада, на безработицата, на нищетата, не би трябвало тези резултати да са очаквани. За мен тези резултати са изненада. Очаквахме резултатът на ГЕРБ да не е толкова добър, но след като избирателят смята така, ще продължаваме до следващите избори", коментира Цонев.

Протестите в София, които се провеждат в момента Николай Цонев коментира с думите: „Явно много хора не се съгласяват с тези резултати. Логично е да изчакаме реалните резултати, които ще бъдат дадени от истинското преброяване от секциите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай