Николай Малинов: АБВ е неясна алтернатива

Николай Малинов: АБВ е неясна алтернатива | StandartNews.com

София. АБВ е неясна алтернатива. Това каза Николай Малинов от БСП в ефира на Нова телевизия. "Не съм съгласен, че няма дискусия. Тя тече много бурно", каза още той.Според него медиите се опитват да разделят БСП на доволни и самодоволни.

„Основната разделителна линия за това как се отнасяш към АБВ, протича от това дали АБВ, както едно Ляво крило е част от БСП, работи за решаването на всички тези проблеми", каза още той, цитиран от пресцентъра на БСП.

„38 декларации имаше, които трябваше да бъдат обобщени. В крайна сметка решението за снемането на политическото доверие излезе след това и беше гласувано единодушно на градския съвет на БСП, като мярка спрямо отцепниците от АБВ. Това са наши хора, другари, приятели, с които ни е минал животът. Аз съм 26 години в партията. В края на краищата разделителната линия между нас е само една. Всички тези процеси, които текат в партията, дали ще ги контролираш отстрани или ще се опиташ да ги консолидираш, да ги вкараш в едно разумно русло вътре в партията", каза народният представител по повод вчерашния пленум на БСП.

Тези, които напускат БСП, са решили, че вътре в партията вече няма сили и възможност да се случи това, за което винаги са си говорили, а може да се постигне само някъде навън, смята Малинов. „По тази причина ние се разделяме. Аз смятам, че може да се случи и вътре в БСП и съжалявам, че ние по този въпрос сме на различни мнения, но бъдете сигурни, че по всички останали 110 въпроса, които засягат лявото и развитието на обществото, ние ще бъдем на едно и също мнение и няма никаква драма. Аз с тези хора съм в един постоянен диалог и постоянен спор", заключи още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай