Никола Минчев премиер? Истината

Бившият шеф на парламента свали картите на ПП

Никола Минчев премиер? Истината | StandartNews.com

Бившият председател на НС Никола Минчев обясни истина ли е твърдението, че той ще бъде кандидатът за министър председател, ако третият мандат за правителство отиде в ръцете на Демократична България, БСП или ИТН. В кулоарите на НС се говореше, че той би могъл да бъде консенсусната фигура, която да обедини отново четворната коалиция, която управляваше до излизането на ИТН от властта и свалянето на кабинета „Петков” с вот на недоверие.

ВИЖ ОЩЕ: Тупане на топката. Защо вторият мандат ще се забави?

Не са водени с мен до момента разговори да бъда премиер, заяви Минчев в студиото на Нова тв.

„На този етап това е спекулация, защото ние дори не знаем на кого ще бъде връчен третият мандат. Може да се окаже, че изобщо няма смисъл да се водят такива разговори. В крайна сметка дори да се стигне до нещо такова, това зависи и от „Продължаваме Промяната”. Това е колективно решение. С ПП не сме водили такъв разговор”, заяви още Минчев.

Запитан дали остават същите разделителните им линии с другите партии, той отговори: „Нашите разделителни линии винаги са били ясни – борбата с корупцията, насочването на публичния ресурс не към чекмеджета и джобове, а в интерес на обществото, съдебна реформа. Не можем да отстъпим от това”.

„Разговаряме с всички народни представители, които взимат самостоятелни решения. Не можем да разговаряме с някого, който просто от диванчето дава еднолични решения”, добави Минчев.

Според него ще е трудно в рамките на този парламент да се сформира ново мнозинство. „Затова и анализаторите оценяват с доста ниски проценти евентуален успех”, коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай