Ненков: Предвиждаме саниране на всички жилищни сгради

Ненков: Предвиждаме саниране на всички жилищни сгради | StandartNews.com

София. Ключов приоритет в управленската програма на ГЕРБ е програмата за енергийна ефективност и саниране на всички жилищни сгради. Ползата за домакинствата ще е огромна-разходите за отопление ще се намалят с 50%. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за 23 МИР Александър Ненков, който заедно с кандидата за народен представител Кръстьо Кривов проведоха среща с представители на етажната собственост на живущите от район „Дианабад" в София. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Кандидатите за народни представители обясниха, че при стартиране на национална програма за обновяване на българските жилища, държавата ще финансира безвъзмездно ремонтите за първите 2 години от старта на програмата. По този начин ще се увеличат и доходите на домакинствата, които ще спестяват от сметките си за отопление, а и жилищната инфраструктура ще бъде подобрени, подчерта кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ за 23 МИР Кръстьо Кривов.

Ненков заяви, че за да се случат всички добри промени в държавата, е нужно стабилно правителство с ясна, целенасочена програма. „Ние не обещаваме, ние имаме реални мерки и добри експерти. Готови сме да започнем работа от първия ден, защото губим ценно време и на гражданите, и на държавата", посочи Ненков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай