Ненчев: Търсим други източници за модернизиране на армията

Ненчев: Търсим други източници за модернизиране на армията | StandartNews.com

"Когато става дума за толкова големи средства, не е зле да търсим други възможности за източници на финансиране за модернизация на армията. Националната сигурност е нещо, което струва пари и е нещо, за което не бива да се жалят средства". Това заяви военният министър Николай Ненчев пред БНТ.

Би било чудесно ако българската държава придобие нещо безплатно, без да плати за това. Но винаги подаръците трябва да бъдат внимателно преглеждани за това в какво състояние са, каза той по повод плана за нови изтребители.

Ние имаме около 30 000 души армия и представете си ако те нямат способности. Ние им плащаме заплата и ако тези способности не са налични, това значи, че тези хора отиват на работа, стоят и после се връщат вкъщи, добави Ненчев, цитиран от БГНЕС.

Балансът в политиката е един – консултации, "търся широка политическа подкрепа, много по-широка от коалиционния формат", каза още Ненчев. За моя радост намирам подкрепа и няма да се уморя да разговарям с депутатите, с политическите ръководства и да ги убеждавам в необходимостта да се обърне сериозно внимание на българската армия. Неслучайно КСНС на 27 април ще бъде за българската армия. Ще потърся подкрепа и реално ще я получа, убеден е Ненчев. Не съм се уморил и няма да се уморя да чукам на различни врати, включително и на вратата на финансовия министър, коментира още военният министър.

Ненчев уточни, че с премиера Борисов не са на различни позиции за изтребителите. "Нямам основание да се чувствам бламиран от премиера, но ако се почувствам бламиран, ще взема незабавни мерки", добави той.

70 военнослужещи ще бъдат изпратени по границата, за да помагат с бежанския поток. Заедно с тях ще има 30-40 броя техника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай