Ненчев реже 400 чиновници

Ненчев реже 400 чиновници | StandartNews.com

Чиновниците в Министерството на отбраната и пряко подчинените на министъра структури намаляват с 387. Това предвижда план за преструктуриране на ведомството, одобрен днес от Министерски съвет. Промените са в резултат на постановлението на кабинета за намаляване на публичните разходи.

Преструктурирането предвижда освобождаване на администрацията от неприсъщи за министерството дейности, които преминат в Изпълнителна агенция „Военни-клубове и военно-почивно дело" и във военно формирование „Комендантство-МО". Дирекция „Търговски дружества и отбранително-мобилизационна подготовка" се закрива като функциите й преминават към съществуващи административни звена. Създава се нова дирекция „Проектно управление" като специализирано административно звено за осигуряване на развитието на проектното управление в Министерството на отбраната. Обособява се и нова дирекция в Щаба на отбраната -„Съвместни съоръжения и координационни дейности", която ще поеме функциите, изпълнявани от отдел „Съвместни съоръжения" и отдел „Офис на началника на отбраната", с цел концентриране на военната експертиза в едно административно звено и създаване на възможност за оптимизиране на дейността им. Функциите на дирекция „Инвестиции в отбраната" се прецизират, а наименованието й се променя на „Отбранителна аквизиция", за да съответства на изпълняваните дейности и задачи, свързани с придобиването, експлоатацията, модернизацията и снемането от употреба на продукти, свързани с отбраната. На дирекция „Логистика" също се възлагат нови функции.

Оптимизацията на функциите, структурата и числения състав на административните звена ще се извърши в рамките на средствата по бюджета на Министерството на отбраната, а промените ще влязат в сила от 1 юли 2015 г. с цел обезпечаване на законосъобразното уреждане на трудовите и служебни правоотношения с работниците и служителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай