Ненчев лично следи армейските поръчки

Ненчев лично следи армейските поръчки | StandartNews.com

Спира процедури още тази седмица

"Вземам обществените поръчки под пряк контрол". Това обяви пред Нова тв днес военният министър Николай Ненчев. "Ще оставя само тези, които са от национално значение и които са наложителни. Не можем да не купуваме горива, не можем да не купуваме оръжия", допълни той. Но всички останали поръчки, които търпят отлагане, ще бъдат спрени. Още през новата седмица ще се вземат първите решения за стопиране на процедури в сферата на отбраната.

Във военното ведомство няма съмнителни общински поръчки и това не е причина за предстоящите действия, увери Ненчев. Коя ще е най-голямата спряна поръчка щяло да стане след въпросното "вземане под пряк контрол", детайлно запознаване и анализ в рамките на предстоящата седмица.

Както стана ясно през уикенда, БЗНС остава в Реформаторския блок. Партията продължава да е част от коалиционното управление. А Николай Ненчев няма да подава оставка като министър на отбраната. Ненчев е обявил пред колегите си, че сигурността на страната в условията на усложнената ситуация с бежанската криза е основният му приоритет. В петък той е имал продължителна среща с Бойко Борисов. "Получих категорична подкрепа за водената от мен политика. Министър-председателят настоя да запазя поста си и да продължа с политиката, която съм водил до момента", заяви Ненчев. "Имах разговори с председателя на ДСБ, с колегите от Гражданския съвет, от които също получих възможно най-висока оценка и категорична подкрепа и настояване от тяхна страна да запазя поста си", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай