Неков: Преференцията даде надежда на хората

Неков: Преференцията даде надежда на хората | StandartNews.com

София. „Това е Изборният кодекс на Мая, той сработи. Самата преференция сработи. Той даде надежда на хората, че не са безгласна буква". Така коментира преференциалния вот на евроизборите 15-ия в листата на БСП Момчил Неков, който изпревари партийния лидер Сергей Станишев.

Той бе категоричен пред бТВ, че БСП не е на ръководството си, тя е на всички членове. Младият социалист, наричан „техническа грешка" от ръководството (номерът му съвпада с номера на КБ в бюлетината), заяви, че е спечелил 34 000 гласа с „искреност, непринуденост, с това, че съм млад, явно им е харесал профилът, в който се представям".

„Хората искат да видят някой човек като тях в политиката", коментира той. По думите му това да си неизвестен не кореспондира с това да си неизбираем, а освен това „има много хора, които са известни и неизбираеми".

Неков отново подчерта, че никой не го е притискал да се откаже. „Ние сме в една листа, другарят Станишев заяви още преди кампанията, че ще даде първото си място. Нашата обща цел е една", заяви Неков. Той каза, че все още председателят на ПЕС не му се е обаждал.

„Не мога да кажа, че съм фаталист, но вярвам в съдбовните знаци. Може да има късмет, но няма случайност", обясни той относно съвпадението, че листата е утвърдена на 15 март т.г., Момчил Неков е 15-ти я нея и е издигнат от 15-тата организация на БСП в Дианабад.

Работата му в Брюксел ще отложи завършването на неговата докторантура. Рецензент на докторантската му теза е доц. д-р Мария Пиргова. При очакваното отказване на Сергей Станишев, нейната дъщеря Достена Лаверн трябваше да влезе в ЕП. След пренареждането Момчил Неков я измести.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай