Найденов смята, че за предсрочни избори е нужно мнозинство

Найденов смята, че за предсрочни избори е нужно мнозинство | StandartNews.com

София. „Какво ще ни дадат предсрочни парламентарни избори сега, при какъв състав на Народното събрание без изразено мнозинство ще настъпи промяна?". Това попита военният министър Ангел Найденов в предаването „Факторът Кошлуков" по Тв 7. Той обясни, че паралелно с измененията в Изборния кодекс трябва да се работи и за нови мерки в подкрепa на хората, които са в най-тежко положение.

„Да, признахме кадровия провал, който отключи протестите на хората", каза Найденов и продължи с това, че не е съгласен този провал да бъде стоварван само върху премиера Пламен Орешарски и кабинета. Според мнозинството, изразено със 102 гласа срещу 6 против и 8 въздържали се, оставка на Сергей Станишев би довела до дестабилизация на БСП, оттук – и на кабинета „Орешарски", каза Найденов. Той смята, че въпросът за ръководството е трябвало да бъде решен веднага, без да се отлага за бъдещ конгрес на партията.

Премиерът и неговите министри трябва да бъдат оставени да работят, твърди Найденов. Той смята, че те сами могат да подбират екипите си, като бъдат „обуздани личните амбиции" и се намери защитен механизъм, който да ги възпрепятства. „Не го направихме и видяхме какво стана, затова трябва да намерим този механизъм. Силно се надявам, че ще успеем да овладеем ситуацията и кабинетът да издържи. Имаме нужда от активен диалог с хората и от шанс кабинетът да заработи", каза още Найденов. Той напомни, че неговите предложения за заместници в Министерството на отбраната не са предизвикали недоволство.

Найденов съобщи за първите си стъпки във военното ведомство. Той е освободил шефа на ИА „Военни клубове и военно-почивно дело". Причината е субективизъм при обществените поръчки и тенденциозни кадрови решения. Той се радва, че е срещнал висока степен на одобрение за своите действия във форумите. Найденов спира приватизацията на сградата на военното издателство като структура на МО. Той иска да проучи какво е довело до неговата несъстоятелност и чии апетити са свързани с имота. Голяма част от него е на военното министерство. Друго нещо, което е свършил министърът, спиране преобразуването на военната болница Сливен в търговско дружество. Найденов не пропусна и проверката за ползването на военни въздухоплавателни средства и подчерта отново, че не е намерил нормативен документ, който да разрешава те да обслужват протоколни цели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай