Найденов отхвърли критиките за отношението към бежанците

Найденов отхвърли критиките за отношението към бежанците | StandartNews.com

София. Министърът на отбраната Ангел Найденов не е съгласен с критиките, които Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) отправи пред дни по отношение на условията, които България предоставя на бежанците.

"Не мога да се съглася с критиката, защото съм свидетел на всичко онова, което се полага като усилия, от страна на българската държава - да бъдат създадени условия за настаняване и подслон на бежанците, които да отговарят на всички изисквания, и разбира се, без да се пренебрегват възможностите, които в момента има българската държава", каза Найденов.

„Не случайно посочвам доста сериозни суми, които трябва да бъдат търсени, както от страна на българския бюджет, така и от европейските фондове, за да бъдат създадени условията, които заслужават чуждестранните граждани. Част от първото изявление беше опровергано, и мисля, че в тази посока трябва да се търси развитието на всичко онова, което прави правителството и българската държава и то се прави", обясни още
министърът.

По повод заграждението на българо-турската граница, Найденов отговори: „Забавянето не се дължи на Министерство на отбраната, а на различни процедури, които трябва да бъдат осъществени по Закона за устройство на територията, които са устройство, които са ангажимент на МВР", допълни още Ангел Найденов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай