Найденов: Нямаме нагласа за оставка на правителството

Найденов: Нямаме нагласа за оставка на правителството | StandartNews.com

Варна. Нямаме нагласа и не разглеждаме варианта за оставка на правителството. Основните очаквания за успокояване на ситуацията в страната по никакъв начин не бива да бъдат свързвани с оставка на правителството "Орешарски" и предсрочни парламентарни избори. Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов по време на наблюдение на Военноморското обучение "Бриз 2013" във Варна, предаде "Фокус".

"Давам си сметка за основанията на протестиращите, но трябва да се заяви ясно и категорично, че има голяма разлика между протестите от първите дни и тези през последните дни. През първите дни протестите бяха насочени единствено и само срещу избора на новия председател на ДАНС", поясни Найденов.

"През последните дни наблюдаваме протести, които са единствено и само партийно обвързани с една конкретна политическа партия – ПП ГЕРБ", каза още Найденов. Според него това е реваншизъм от страна на ГЕРБ, която не може да приеме резултата от изборите и прави всичко възможно да търси промяна в политическата ситуация", категоричен бе министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай