Найденов: Изборът на Станишев е добър за БСП и за България

Найденов: Изборът на Станишев е добър за БСП и за България | StandartNews.com

Пловдив. „Сергей Станишев е направил своя избор и аз мисля, че той е добър и за него, и за БСП, добър е и за България". Така военният министър Ангел Найденов коментира решението на соцлидера Сергей Станишев да стане евродепутат.

На Летище „Пловдив" министърът обясни, че за първи път български представител има възможност да участва в преговори, които са свързани не просто с бъдещето на България, но и с бъдещето на ЕС.

„А това е авторитет и за България", подчерта Найденов.

„Няма нищо смущаващо в решението на Сергей Станишев", каза още военният министър. „Няма и елемент на паника, нито на бягство", добави той. По думите му Сергей Станишев продължава да бъде лидер на БСП и в това си качество има възможност да въздейства върху развитието на политическите процеси в страната.

Министърът бе на летище "Пловдив" по повод на Деня на високопоставени гости на международното учение "Тренировка на европейската военнотранспортна авиация 2014". В него участваха 11 държави-членки на ЕС с 11 военнотранспортни самолети и 8 изтребители "F-16" и "МиГ-29", обслужвани от над 800 военнослужещи от всички държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай