Найденов: Гледаме 3-та Серия на БГ уотъргейт

Найденов: Гледаме 3-та Серия на БГ уотъргейт | StandartNews.com

Перник. „Признанието на Мирослав Найденов е третата серия в българският уотъргейт. Това е поредното доказателство за една кошмарна действителност, наложена от доскоро управляващата пария ГЕРБ. Този възел ще продължи да се разплита и той трябва да стигне до истинските вдъхновители на злоупотребата с власт, демонстрирана от ГЕРБ. Това са бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и неговият покровител – Бойко Борисов". Така коментира скандалът около министерското признание водачът на листата на БСП в Перник Ангел Найденов.

„Тези хора носят основната отговорност за икономическото съсипване на България, за унижението на българските граждани и за полицейщината, наложена като основен инструмент на властта. Необичайното е, че се намираме в тежка икономическа и политическа криза и пред предсрочни парламентарни избори, поради провала на тези, които ни управляваха до преди един месец. Най-малкото, което Цветан Цветанов трябва да предприеме е да се оттегли, но тъй като няма достойнството да го направи, очакваме прокуратурата да предприеме необходимите действия след казаното от земеделския ексминистър – Мирослав Найденов. Нуждаем се от радикална промяна в политиката и управлението" посочи социалистът.

Подпомагането на пострадалите от земетресението в Пернишко да стане политически приоритет и лична отговорност на всички бъдещи депутати, поиска Найденов на диспут на КНСБ. „Да бъдат преразгледани отказите на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане на всички домакинства, чийто домове са засегнати от земетресението. Да бъде приета нормативна уредба, третираща въпросите за адекватни действия на държавата при бедствия в мащабите на земетресението на 22 май и последвалите вторични трусове", предложи червеният водач.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай