Най-накрая! Човек на Радев каза какво значи "ала-бала с президента"

Според него Румен Радев не готви политически проект за местните избори

Най-накрая! Човек на Радев каза какво значи "ала-бала с президента" | StandartNews.com

Близкият до държавния глава Румен Радев и съветник на премиера Гълъб Донев Александър Маринов даде първа версия за това какво означава фразата "ала-бала с президента", споменат в изтеклите записи на ръководството на "Продължаваме промяната".

„Всеки от нас поне веднъж в живота си е бил лъган от човек, на когото се е доверил. Радев ги възприе като хора, на които може да се разчита - не, за да бъдат неговата партия, а за да реализират промените, които една голяма част от обществото искаше да се случат. Разломът не е настъпил, защото те са казали „Гледай си работата, не сме твоите момчета за всичко”, а защото тръгнаха да преследват свои собствени цели. Те се бяха впили в него като пиявици по време на предизборната кампания, за да ползват част от неговия авторитет. Според мен не по-малко от половината гласове, които получиха през есента на 2021 г., се дължат на това, че имаха доверието на президента и го излъгаха”, разкри Маринов.

Според него това, което чухме от записите, разпространени от Радостин Василев, е безпрецедентно. Шокиращо е, че една партия съзнателно се готви брутално да наруши законите, заяви Маринов.

„Вижте, например, изявленията по отношенията на така наречените партньори. Г-н Николай Денков каза за Мария Габриел, че тя ще бъде взета като политически заложник”, допълни Маринов.

Според него Румен Радев не готви политически проект за местните избори.

„Не оценявам високо аналитичните способности на Асен Василев и Кирил Петков. Това  една манипулация с цел да се подтикнат участниците в заседанието да вземат решение. Размахват се плашила и Радев е най-голямото от тях. Смятам, че един разумен човек не би си представял дори тази хипотеза да е вярна, че той ще стъпи и ще се опре на хора, които имат по 2-3 и повече мандата от партията на неговите основни опоненти през годините. Между другото президентът, откакто е на този пост, навсякъде, където ходи, се среща с кметове, независимо от коя партия са”, поясни съветникът на Донев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай