Наши туристи издали, че Волен е на плажа

Апартаментът в петзвездния "Мелиа Варадеро" струва $300 на нощ

Наши туристи издали, че Волен е на плажа | StandartNews.com

София. Български туристи случайно са разконспирирали Волен Сидеров в Куба и дискретно са го снимали с мобилните си телефони, научи "Стандарт". Впоследствие фотографиите бяха изпратени на широк кръг от медии. Първа обнародва снимките агенция ПИК, откъдето признаха, че са получили кадрите от политическия конкурент и бивш кум на Сидеров - Валери Симеонов, който притежава и тв СКАТ.

Миналата седмица нашенците били на почивка на Острова на свободата и по случайност се озовали с групата на петимата депутати от "Атака" в един хотел. Петзвездният "Мелиа Варадеро", където нощувката в апартамент струва $300, е

приютил патриотичните избраници за 5 дни

Достъпът до плажа, където е заснет по бански Сидеров, е ограничен само за гости на хотела. Лидерът на партията бе показан как се разхожда на плажа по времето, когато в София парламентът се потеше над приемането на държавния бюджет за 2014 г. Според запознати воаяжът на "Атака" до Куба е организиран чрез туроператорска фирма.

Депутатите от партията са били на официално посещение на острова и са имали срещи в кубинския парламент. Разноските са платили от джоба си, съобщи пред НТВ Деница Гаджева. Те са имали среща с народната представителка Йоланда Ферер, която отговаря за международните отношения. Срещата й била уредена от посланичката на Куба у нас Тересита Капоте. Деница Гаджева е родена в Куба, а пътешествието съвпадна с нейния рожден ден - 6 декември. "Какъв плаж, бе?", учуди се Гаджева на въпроса на водещите. След което заяви: "Да, Волен може да си позволи плаж, защото не изглежда като тюлена Борисов или като Искра Фидосова". По думите й "Атака" започва серия от посещения в "неколониални" държави - Китай, Русия, Венецуела и Сирия, за да проучи техния опит.

"Българските медии показват само колониални държави като САЩ и Израел, затова ние като антиколониална партия сме длъжни да изследваме другите държави като Куба", заяви друг техен депутат - Илиян Тодоров, пред бТВ. Той поиска от водещите на сутрешния блок да кажат чия собственост е телевизията - "еврейска, американска или турска". Тодоров неколкократно се опита да засегне водещата Генка Шикерова,

като я наричаше "г-жа Цукърбърг"

(Фамилията на основателя на Фейсбук - Марк Цекърбърг - б.р.) "Ако телевизията е турска, фамилията ви Шикерова си е на мястото, но ако е еврейска, не е ли по-добре да си смените името на Цукърбърг?", попита атакистът. Депутатът допълни, че ако тя започне работа в партийната им тв "Алфа", ще трябва да си смени името на Захариева.

Не ме питат къде да ходят

Михаил Миков,
председател на НС

Не си спомням да съм получавал заявление от "Атака" за пътуване до Куба. Не съм и правил проверка, за да мога да отговоря с точност. Получавам много заявления. Видях тези дни, че друг лидер беше в Израел, пък никой нищо не ми е съобщавал. Всяка парламентарна група е в правото си да прави контакти, в това число и международни. Каквито преценят. Всеки сам избира поведението си и къде да е, докато се приема бюджетът. Въпрос на лична отговорност.

Пече се на мафиотски плаж

Бойко Борисов,
лидер на ГЕРБ

Преди малко се върнах от Израел след срещите ми с премиера Бенямин Нетаняху и президента Шимон Перес и прочетох за огромния скандал с лидера на една от управляващите партии Волен Сидеров. Докато неговите коалиционни партньори приемат бюджета, той се пече на плажа на мафията в Куба - Варадеро. А този човек е шеф на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Това е падението на този парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай