Наши роми във френски замък

Живеят на газова лампа, гонят ги с петиция

Наши роми във френски замък | StandartNews.com

Наши роми се уредиха със замък във Франция. Емил Пенев, брокер на недвижими имоти, настанил бездомници от България в имението "От Монте" край Орлеан. Бизнесменът купил замъка от XIX век преди 7 години. Искал да го превърне в луксозна резиденция и започнал ремонти. Френските съсобственици на "От Монте" обаче завели дело срещу Пенев за дефекти в преустройството. Заради сагата нашенецът не могъл да продаде апартаментите и те са под съдебна ипотека. От февруари започнал за пуска в тях бездомници.

В момента 6-7 души обитават 150 квадрата на приземния етаж. Нямат ток и си светят с газова лампа. Притесняваме се от пожари, възмущават се френските собственици на жилища в замъка. Те са направили петиция за изгонване на българите.

"Имам празни апартаменти. Използвам ги за хуманитарни цели", казва Пенев пред изданието "Сюд Уест". И обяснява, че иска да настани общо 40 души. Комшиите му обаче са категорични, че става дума за отмъщение. "Филантропът" искал да ги принуди да платят разноските по делата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай