Наша евродепутатка пита Париж за парашутистите

Наша евродепутатка пита Париж за парашутистите | StandartNews.com

Плевен. Европепутатката Илияна Йотова днес праща официално питане до френското правителство с искане за яснота по случая с парашутистите, чиято мисия претърпя фиаско на 16 октомври в нива до с. Коиловци. Петима чужди командоси бяха неутрализирани през нощта от трима местни жители, а случаят бе раздухан от френските медии като провалена тренировка на командоси от външното разузнаване.


„Трябва да знаем тяхната позиция дори и казана в едно извечение. Представете си какъв скандал щеше да избухне, ако това се беше случило в друга държава от ЕС”, каза Йотова. Тя поясни, че вече внесла въпроса в Европейската комисия, откъдете отговорили, че това засяга само междудържавните отношения на Франция и България.

Какви са перспективите пред  Коиловци да се превърне в туристическа дестинация, пита пък депутатът Румен Петков с парламентарен въпрос министър Делян Добрев. Така той иронизира версията на вътрешния министър Цветан Цветанов, че чужденците били екстремни спортисти. Румен Петков отново обвини българските власти, че не защитават собствения си народ. Той посочи, че чужденците са направили опит за убийство като тръгнали да газят с джип нашите. Полицаят Румен Цветанов, който предотврати престъплението, е наказан, вместо да го наградят. Братята Слави и Васко Цоневи бяха арестувани за едно денонощие.




Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай