Напрежение в парламента: ГЕРБ скочи на ПП

ГЕРБ поискаха оставката на кабинета

Напрежение в парламента: ГЕРБ скочи на ПП | StandartNews.com

ГЕРБ поискаха оставката на кабинета от парламентарната трибуна. Още при излизането за декларацията на партията, групата на "Продължаваме промяната" напусна залата.

ГЕРБ обвини премиера Кирил Петков в нареждане на незаконни арести. Повод стана отменената днес заповед за ареста на лидера им Бойко Борисов. Председателят на парламентарната група Десислава Атанасова запозна депутатите със съдържанието на съдебното решение.

Във втората половина на декларацията тя коментира, че всичко това означава, че българският съд е казал, че Бойко Рашков и неговото МВР извършват незаконни действия.

От ГЕРБ се обърнаха към премиера с думите "клети г-н Петков". Попитаха го кой го е накарал да стартира това начинание с думите "Никой не е над закона". От партията казаха, че е станал премиер по силата на някаква стихия. Призоваха го да не прави нищо повече, да спре да говори и "да се върне към търговията на дребно!".

Декларацията завърши с "Оставка, аматьори!". След декларацията "Продължаваме промяната" се върнаха в залата и отговориха на ГЕРБ, че Кирил Петков е станал министър-председател със стихията на надеждата на българските граждани за справедливост, предаде БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай