Напрежение. Румен Христов скастри Радев

Не е възможно ДБ и "Продължаваме промяната" да спечелят изборите сами, смята той

Напрежение. Румен Христов скастри Радев | StandartNews.com

Имам надежда, че ще успеем да се преборим за първото място на предстоящите избори не само защото социологията го показва, но и защото на предходните избори показахме, че можем да постигнем тази цел. Въпросът е първото ни място да бъде малко по-отчетливо, с по-голяма разлика. Вероятно "Магнитски" ще се отрази на коалицията, но смятам, че трябва да се фокусираме върху проблемите на българските граждани като стандарта на живот и инфлацията. Това заяви лидерът на СДС Румен Христов.

По думите му Владислав Горанов е бил "добър министър на финансите със стабилна финансова политика".

"Списъкът "Магнитски" е едно предупреждение за България", смята той. 

"През четирите месеца работа на 48-ото Народно събрание бяха приети повече закони, отколкото в предходното правителство, което беше редовно. Все пак четири месеца са много малко време", отбеляза гостът. 

В ефира на Bulgaria ON AIR Христов затвърди и каква е позицията на ГЕРБ-СДС по отношение на военната помощ за Украйна.

"Не сме коалиция на войната. Тази война може да свърши бързо, но тя ще бъде окупационна и никой не може да даде гаранция, докъде ще стигне Русия - дали няма да има апетит и към други държави. Критикувам силно президента заради изказванията му за Украйна", поясни той.

Според него "има заделени 200 млн. и България би могла да се възползва от тях и да постигне договорка с нашите евроатлантически партньори - да предоставим старите си системи Ц-300  и да получим нови". 

"Ресурсът на голяма част от оръжието, с което разполагаме в България, изтича и бихме могли да се сдобием с нови системи, които ще бъдат по натовски стандарти", категоричен бе той.

Христов е на мнение, че "Продължаваме промяната" и ДБ искат да спечелят изборите самостоятелно, но това няма как да се случи. 

"Евроатлантическото мнозинство, в което влизат ГЕРБ-СДС, новото обединение "Продължаваме промяната" и ДБ, ДПС и евентуално "Български възход", стига за коалиционно мнозинство", прогнозира той. 

Бившият депутата обобщи, че не е "правилно да се ходи на избори, докато една политическа формация постигне удовлетворителен резултат".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай