Напрежение на Конгреса. Какво каза Нинова

Крум Зарков я призова да си спази обещанието

Напрежение на Конгреса. Какво каза Нинова | StandartNews.com

В София се провежда 50-ият конгрес на Българската социалистическа партия. На него се очаква делегатите да решат дали да приемат оставката на лидера Корнелия Нинова, подадена от нея самата след резултатите от изборите през ноември.

Обективни и субективни фактори доведоха до катастрофална загуба на подкрепа за БСП. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в доклад на заседанието на 50-ия Конгрес на БСП и потвърди оставката си пред Конгреса.

Аз поех отговорността и подадох оставка - днес я потвърждавам пред вас, заяви тя, цитирана от БТА. Сред обективните факти, които са се отразили на резултатите на левицата на парламентарните избори, Нинова отчете ковид пандемията и машинното гласуване, но посочи, че има и други субективни.

Единственият ясен кандидат за поста е Крум Зарков, който преди началото на конгреса призовава Корнелия Нинова да изпълни обещанието си за оставка.

„Не трябва да си заравяме главата в пясъка, а трябва съвсем спокойно да отворим процедура, на която различни кандидати да изложат своите тези, своите виждания, своите идеи и в крайна сметка партията да реши пътя, по който ще поеме", каза Зарков.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай