Напрежение! Кремъл привика знаков български журналист

Реакцията от случая с руския му колега в София

Напрежение! Кремъл привика знаков български журналист | StandartNews.com

Очаквана реакция по случая с кореспондента на „Российская газета“ в България“ Александър Гацак.

Кореспондентът на БНР В Москва Ангел Григоров е бил извикан днес в 17 ч., м.вр., в Министерството на външните работи на Руската федерация, предаде obache.bg.

Твърде вероятно е това да е свързано с експулсирането на кореспондента на „Российская газета“ в България“ Александър Гацак. Само БНР от водещите български медии има кореспондентски пункт в Москва. Малцината други български кореспонденти са със статут на свободно наемани – стрингери.

По-рано днес Руската федерация заяви, че ще предприеме ответни мерки срещу действията на българските власти срещу кореспондента на "Российская газета" в България Александър Гацак, чиято акредитация беше отнета и му беше съобщено за предстояща екстрадиция, предаде агенция ТАСС.

Агенцията се позовава на говорителката на руското Министерство на външните работи Мария Захарова.

"Кореспондентът на "Российская газета" в България Александър Гацак е получил "черна точка" от българските - акредитацията му е отменена и му е съобщено, че му предстои екстрадиция", написа тя в Телеграм. "Това е поредният незаконен ход на натовците срещу руските журналисти, които биват маниакално преследвани. Ще предприемем ответни мерки", добави говорителката на руското външно министерство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай