Напрежение! Подгониха нидерландския посланик у нас

Привикан е спешно на разговор

Напрежение! Подгониха нидерландския посланик у нас | StandartNews.com

Министърът на външните работи Николай Милков е извикал в МВнР посланика на Нидерландия у нас Н.Пр. Симон ван дер Бург. Тема на разговора е била позицията на Нидерландия по присъединяването на България към Шенгенското пространство.

"Министър Милков посочи, че България изпълнява всички критерии за членство в Шенген, което е потвърдено нееднократно от Европейската комисия и докладите на допълнителните експертни мисии, проведени на наша територия.

Поради това резервите на Нидерландия остават неубедителни, още повече че Хага отказа да изпрати свои представители в експертните мисии. Нидерландската позиция не се приема от партньорите от ЕС, не се базира на релевантни аргументи и е антиевропейска", информират от пресцентъра на МВнР.

Външният ни министър е подчертал, че на фона на актуалната среда за сигурност, задържането на България извън Шенген не допринася за общите усилия за справяне с предизвикателствата.

Отправил е предложение за намиране на компромисно решение, което да се базира на фактите и да е в интерес на Европейския съюз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай