Петък,

Напрежение! Фандъкова забрани Безсмъртния полк, той се събира

От: СТАНДАРТ -
1952
Напрежение! Фандъкова забрани Безсмъртния полк, той се събира
A
A
A

Кметът на София Йорданка Фандъкова забрани шествието „Безсмъртен полк“. То се прекратява със заповед на Фандъкова, съобщи пресцентърът на Столична Община.

Столична община не съгласува провеждането на шествието „Безсмъртен полк“, като въпреки този отказ организаторите и участниците се събират на сборния пункт на пл. „Св. Ал. Невски“ с намерение да проведат планираното от тях мероприятие.

Участниците в мероприятието заявяват, че ще използват руски и съветски знамена, които в настоящата обстановка могат да се тълкуват като символи на подкрепа за войната на Русия срещу Украйна. 

По данни от сектор „Общинска полиция“ в района на сборния пункт, както и на крайната точка на заявеното шествие – Паметника на Съветската армия в Княжеска градина – се събират групи от граждани с противостоящи искания.

За да не се допусне конфронтация между групи граждани и нарушаване на обществения ред, провеждането на несъгласуваното шествие „Безсмъртен полк“ се прекратява. Съгласно разпоредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите при прекратяване на мероприятието, участниците са длъжни да се разотидат, а полицията да предприеме необходимите действия за непровеждане на шествието.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com