Понеделник,

Напрежение. Борисов с остър залп по Асен Василев

От: Агенция Стандарт -
3825
Напрежение. Борисов с остър залп по Асен Василев
A
A
A

"Преди две години направихме най-трудното – прокопахме планината, така че това, което можете спокойно да обещавате, е, че в най-съкратени срокове ще го направим пак, защото това щеше отдавна да е готово. Застоят, разрухата. Това, което направиха със Севера и Северозапада, спирането на "Хемус", спирането на Велико Търново – Русе, спирането на практика на работенето в региона, продължиха да обричат този край." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Враца.

"Искам да ви напомня, че на последния Европейски съвет, когато приемахме бюджета, на България, бяха дадени 2 млрд. евро повече и когато не останах доволен, ме извикаха и казаха, че България получава най-много", отбеляза Борисов и допълни, че са отпуснати на България още 200 млн. евро. Той посочи, че две години няма нито стотинка по европейските фондове. "Голям срам за България – две години умните и красивите нямат План за възстановяване", каза лидерът на ГЕРБ.

"Какво стана с инфлацията? Ние, когато давахме 50 лв. на пенсионерите, инфлацията беше 1% и те ги усещаха. Сега е над 100%", каза още Борисов. "Две години Асен Василев помпаше инфлацията, нямаше шанс да влезем в Еврозоната, изпуснаха миграцията. Ако не се стегнем като народ да се излъчи правителство, да се мобилизираме да покрием дупките, няма шанс да влезем в Еврозоната", каза лидерът на ГЕРБ.

"Какво стана с нелегалната миграция? Какъв Шенген? Нали щяха да дадат пари от Европа", попита председателят на ГЕРБ. С Урсула и Шарл Мишел всеки месец следяхме преводите към Турция, за да ги държат извън България.

"Още по-голям е потокът на нелегалната миграция след войната в Украйна, но никой не го отчита. Организираната престъпност в България се яви по време на югоембаргото. Имайте предвид, че тази война, тези частни армии, които се бият, това Европа ще го понесе. Смятайте какви килъри се отглеждат в момента, каква организирана престъпност се отглежда - най-мощната организирана престъпност на Балканите. Огромни са очакванията към нас", подчерта Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Сега Европа е в рецесия, какво да обещаем на тези хора и да бъдем честни? Те затова само говорят за съдебна реформа. За две години съдебната реформа защо не я направихте? ГЕРБ го нямаше, ГЕРБ го бяхте изчегъртали, ГЕРБ бяхме малцинство в парламента, изолирани. Сега те изпадат в изолация. Това, които тези причиниха на България, турчин не го е причинявал", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Те не искат да има правителство. "Продължаваме промяната" за 6 месеца паднаха 10% под ГЕРБ, ДБ разбраха, че са загубили изборите и сега се събират накуп, за да може да се доближат до ГЕРБ. Те си избраха президент и сега новата им опорна точка е "Борисов не е за импийчмънт". Когато Борисов и ГЕРБ издигнаха проф. Герджиков, ректор на СУ, демократ, прекрасен преподавател, всички знаем кой е, избрахте тогава президента Радев. Сега започват да ни питат защо не му искаме импийчмънт", отбеляза Борисов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com