Намериха нов пост за Лена Бориславова, ето къде ще я сложат

Бориславова е всеки ден в Министерския съвет, командва, раздава задачи

Намериха нов пост за Лена Бориславова, ето къде ще я сложат | StandartNews.com

Вицепремиерски кабинет ще стане щаб на Лена Бориславова, след като бъде назначена за съветник на министър-председателя Николай Денков, съобщава Блиц.

Заповедта за назначението й още не е подписана, но настаняването й във вицепремиерски кабинет създава напрежение в управляващата коалиция, защото този факт показва, че Бориславова се изравнява с вицепремиера Мария Габриел, без да има такива функции.

Бориславова е всеки ден в Министерския съвет, командва, раздава задачи и селектира кадри за назначения в министерства и агенции, твърдят запознати. 

Лена Бориславова се отказа от депутатското място в парламента с обяснението, че ще работи за местните избори. Но всъщност се оказа „сивият кардинал“, който командва правителството и се опитва да прави същото дори с ПГ на ГЕРБ-СДС със заплашителни есемеси, твърди Епицентър.

Последният бе изпратен от нея на Десислава Атанасова със съдържание: "Ще развалим сглобката".

Между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС вървят трескави консултации за подписване на общ документ за съвместно управление. Във вторник се очаква представители на двете групи да се срещнат за уточняване на позициите.

Ще се стигне ли подписване на коалиционно споразумение, както Борисов поиска, предстои да видим.

В ГЕРБ са категорични, че няма да приемат ултиматуми на ПП-ДБ. Кадровите назначения създават напрежение, но засега и двете страни са на мнение, че правителството трябва да се задържи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай