НА СВ. ВАЛЕНТИН: Петков покани Нинова на изборен танц

АБВ предлага коалиция на БСП за евроизборите и за кметския вот

НА СВ. ВАЛЕНТИН: Петков покани Нинова на изборен танц | StandartNews.com

На Св. Валентин лидерът на АБВ Румен Петков покани първата социалистка Корнелия Нинова на танц за евроизборите и местния вот.  
Широка и стабилна лява коалиция предложи АБВ на БСП. Петков е изпратил писмено предложение на Нинова, съобщи днес самият той пред журналисти. Дълги години Румен Петков бе една от най-силните и знакови фигури на соцпартията. Той напусна партията заедно с Георги Първанов и през 2014 г. двамата основаха АБВ.

"Идеята е тази коалиция да създаде в обществото, усещане за реална перспектива, за сила и способност за управление на държавата по друг начин", каза Петков. Отговор от "Позитано" 20 още няма.

"Доколкото зная заседанието на Висшия съвет на БСП е в неделя. Разбира се, ние не можем да чакаме безкрайно, но ако действително БСП желае отстраняването на ГЕРБ от власт и ликвидирането на този порочен модел на управление, трябва да направи тази решителна крачка", категоричен бе Петков. Той съобщи, че партията му е разговаряла с много политически и неправителствени организации. Стигнахме до едно позитивно и добре мотивирано решение за коалиция с БСП, защото тя има голям потенциал убедително да спечели евроизборите, заяви Петков. Той припомни, че в момента БСП няма нито един кмет на областен център – нещо, което се случва за първи път от създаването на партията.

"Отговорността пред всички ни и начело с БСП, е огромна, тъй като трябва да бъде формиран перспективен формат в ляво, който да върне усещането у българските граждани за реална и силна алтернатива", каза лидерът на АБВ. През 2014 г. АБВ се яви за първи път на евроизбори и спечели 4, 02% от гласовете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай