На първо четене - какво решиха депутатите за хазартните игри

Поправките в Закона за хазарта, предложени от "Има такъв народ", бяха приети със 140 гласа

На първо четене - какво решиха депутатите за  хазартните игри | StandartNews.com

Да има повече хазартни игри и да бъдат отворени нови тото пунктове прие на първо четене Народното събрание. Поправките в Закона за хазарта, предложени от бившия коалиционен партньор в правителството "Има такъв народ", бяха приети със 140 гласа "за", 5 "против" и 47 "въздържал се".

Предложенията за промени в хазартния закон бяха две  - първото на отцепниците от партията на Слави Трифонов заедно с "Продължаваме промяната" и БСП.

То предвиждаше лотарийните билети на Българския спортен тотализатор да се предлагат в цялата търговска мрежа, а не само в тото пунктовете.

Предложението беше отхвърлено с аргумента, че така търкането на лотарийни билетчета ще стане безконтролно и ще популяризира хазартната зависимост.

Проектът на "Има такъв народ", който беше приет, предвижда тотализаторът да разшири обхвата на хазартните игри и да може да организира такива със залагания върху случайни събития и свързани с познаване на факти.

Тази поправка ще увеличи приходите на държавното предприятие, смятат от партията на Слави Трифонов.

Предлага се да се организират чрез пунктове, разположени в собствени или наети помещения от Държавния спортен тотализатор и чрез устройства за самообслужване, които са обособени и обозначени като пунктове за съответните хазартни игри.

За да не бъде разпространяването им неконтролируемо от "Има такъв народ" предлагат максималният брой пунктове на територията на страната да бъде 3000.

По информация на БНР. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай