Четвъртък,

На първо четене - какво решиха депутатите за хазартните игри

От: Редакция -
1961
На първо четене - какво решиха депутатите за  хазартните игри
A
A
A

Да има повече хазартни игри и да бъдат отворени нови тото пунктове прие на първо четене Народното събрание. Поправките в Закона за хазарта, предложени от бившия коалиционен партньор в правителството "Има такъв народ", бяха приети със 140 гласа "за", 5 "против" и 47 "въздържал се".

Предложенията за промени в хазартния закон бяха две  - първото на отцепниците от партията на Слави Трифонов заедно с "Продължаваме промяната" и БСП.

То предвиждаше лотарийните билети на Българския спортен тотализатор да се предлагат в цялата търговска мрежа, а не само в тото пунктовете.

Предложението беше отхвърлено с аргумента, че така търкането на лотарийни билетчета ще стане безконтролно и ще популяризира хазартната зависимост.

Проектът на "Има такъв народ", който беше приет, предвижда тотализаторът да разшири обхвата на хазартните игри и да може да организира такива със залагания върху случайни събития и свързани с познаване на факти.

Тази поправка ще увеличи приходите на държавното предприятие, смятат от партията на Слави Трифонов.

Предлага се да се организират чрез пунктове, разположени в собствени или наети помещения от Държавния спортен тотализатор и чрез устройства за самообслужване, които са обособени и обозначени като пунктове за съответните хазартни игри.

За да не бъде разпространяването им неконтролируемо от "Има такъв народ" предлагат максималният брой пунктове на територията на страната да бъде 3000.

По информация на БНР. 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички