На първо четене: Докога удължиха Бюджет 2021

Предложението подкрепиха 122 депутати, против бяха 10, а 74 се въздържаха

На първо четене: Докога удължиха Бюджет 2021 | StandartNews.com

Парламентът прие на първо четене удължаването на Бюджет 2021 до 31 март. Предложението подкрепиха 122 депутати, против бяха 10, а 74 се въздържаха.

Повод за остра размяна на реплики в пленарна зала станаха добавките за личен асистент, които са 1,2 от минималната работна заплата.

Председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански увери, че с поправка между първо и второ четене на закона добавката ще се увеличи и ще се изплаща от 1 януари тази година.

ГЕРБ обявиха, че парите за хората с увреждания са достигнали от 245 млн. лева през 2009 г. до близо милиард през 2021-ва.

„В един момент се оказва, че ГЕРБ, които поставиха този казус и доста тежка ситуация

„Всички ние сме изпълнени с очакване тази промяна все пак да започне и да започне не от въвеждане на зеления сертификат в НС, а от грижа за хората“, каза от своя страна Елена Гунчева от „Възраждане“.

„Всички промени, които исках хората с увреждания са на стойност почти 36 млрд. лв. Аз ви пожелавам да ги намерите“, заяви Деница Сачева от ГЕРБ.

От парламентарната трибуна „Демократична България“ поиска правоохранителните органи да вземат под внимание заплахите срещу разследващия журналист Атанас Чобанов.

От ДПС припомниха, че са обърнали внимание на случая още в понеделник.

По-късно от ДПС заявиха и че готвят промени в Конституцията и антикорупционното законодателство.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС с промени в Конституцията. Реже парите от джипката

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай