На косъм от бой в ефира. Цветанка Ризова онемя

Александър Симов и Асен Генов в страшна престрелка

На косъм от бой в ефира. Цветанка Ризова онемя | StandartNews.com

Страшен цирк се разрази в ефира на предаването „лице в лице” по бТВ. Журналистът и бивш депутат Александър Симов и блогърът Асен Генов се изпокараха зловещо. Те първо оставиха водещата Цветанка Ризова без думи, а после я разсмяха до сълзи.

ВИЖ ОЩЕ: Див скандал в студиото на бТВ за Зеленски и Радев. Хвърчат искри

Разговорът бе подпален от темата за БКП и премина в спор относно позицията на страната ни относно войната в Украйна, предаде БЛИЦ.

"По леко с БСП. Ние може да сме наследници на комунисти, но сме пионерчета в сравнение с Борисов. Ние имаме минало, с което се гордеем. Ако се замислите, сме направили много хубави неща, а най-лошите са направени от десницата, например може да коментираме приватизацията.”, каза Симов

"Масовата приватизация започва при Виденов. Нека обаче да излезем от емоцията", поде Генов.

Според него трябва да има противопоставяне между тезите на различните партии, за да се стигне до правилни решения.

„Не искам да се конфронтирам с никого. Не може човек, който казва, че е тъмно син по политически убеждения, да признава, че е гласувал за г-жа Манолова. Тя не е символ на дясното“, каза Генов.

„Сегашната сглобка доведе дотам, че България влезе в нормалния геополитически разговор, в който става ясно коя страна на историята за Украйна е вярна и коя грешна", добави той.

"Като някой ми говори така се сещам за Филов през 1941 година, когато ни казва, че влизаме в Тристранния пакт. Гробищата са пълни с хора, които са си мислили, че са на правилната страна“, разкрещя се отново Симов, жестиколирайки бурно.

„Тази сглобка е създадена на базата на лъжа. Посещението на Зеленски няма да остане в историята. То имаше външнополитически измерения. То даде морално основание на няколко десетки инфлуенсъри да напишат в мрежата „ето, всичко си струваше““, обяви още Симов.

„Зеленски дойде като универсален сапун за голямата политическа измама, в която живеем в България“, категоричен бе Симов.

„Ако ще си говорим за Зеленски, трябва да посочим и нещата, които не приемаме в него“, добави той.

„Ще ви кажа коя е грешната страна на историята. Да, препратката към Тристранния пакт е ценна, но нека припомним, че БКП тогава агитира за този ни ход. Ако се върнем в днешния контекст, то грешните решения ги взимат обикновено лидерите на БКП“, контрира Асен Генов.

"Грешно е да отричаме клането в Буча, или клането пък в Сребреница. Това са грешните избори и грешната страна на историята, която поддръжниците на БСП обаче опитват да заемат“, каза Генов.

„Има жертва и агресор, но така се елементаризира въпросът“, отвърна му Симов.

Симов пак повиши децибелите и каза, че пък руснаци и то хиляди са убити в Донбас.

"Това е нелепо", отвърна Генов.

„Тази война е от 2014 година и не е спирала нито за секунда. Когато Зеленски 2018 година обяви, че ще бъде президент на мира, това бяха миговете, в които тогава той ми се струваше човекът за Украйна, но вече не е“, каза Симов.

Асен Генов все пак отново опита да отговори дипломатично.

„За Донбас има доклад на ООН, в който се казва, че руската страна лежи в основата на конфликта там. Хубаво е, че господин Симов казва твърдо, че това е война“, каза Генов и направи препратка към разговора между Радев и Зеленски.

Симов отново започна да се препира и да подскача буквално на стола, жестикулирайки. Генов опита да противоречи, но Симов за пореден път отвърна:

„Изчакайте, само да ви кажа!“.

Това пък вече разсмя искрено Цветанка Ризова, която до този момент нито веднъж не се намеси в разпрата между двамата.

Генов се пошегува: „Ако пак ни поканите с господин Симов, може да си вземете едно кафенце и водичка и да си гледате“, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай