МВР-шефът с гореща информация за Шенген. Решение до дни

Разговорите са изключително интензивни, каза Калин Стоянов

МВР-шефът с гореща информация за Шенген. Решение до дни | StandartNews.com

Решение до дни се чака за влизането ни в Шенген. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов коментира позицията на Нидерландия да одобри включването на България в Шенген. Той подчерта, че се водят сериозни разговори с партньорите на страната, както и с Румъния за това Австрия да преразгледа своята позиция спрямо нашата страна.

"Стана ясно, че нидерландският парламент е одобрил внесената позиция от тяхното правителство за пълна подкрепа за членство на България в Шенгенското пространство. Реално действително остава само и единствено Австрия.

Искам да ви уверя, че разговорите са изключително интензивни.

Непрекъснато по всяко едно време на деня се води интензивна комуникация между мен, вътрешния министър на Румъния, Европейската комисия, институциите, които са ангажирани в Брюксел, така че правим всичко възможно.

Считам, че в най-скоро време, следващите дни следва да има решение по отношение на членството на България в Шенген", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Mexx
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи