МВнР разкри кандидата ни за комисар на Съвета на Европа по правата на човека

Трима ще се борят за поста

МВнР разкри кандидата ни за комисар на Съвета на Европа по правата на човека | StandartNews.com

Меглена Кунева е българският кандидат за комисар на Съвета на Европа по правата на човека. Тя беше представена от заместник-министър Ирена Димитрова пред дипломати от страни членки на Съвета на Европа, акредитирани в София. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Димитрова подчерта приоритетното внимание, което България отделя на въпросите на правата на човека в международните отношения. Тя изтъкна и личните качества и изключително богатия професионален опит на българския кандидат.

Меглена Кунева представи своите виждания за работата на комисаря на Съвета на Европа по правата на човека и отговори на въпроси от присъстващите дипломати на държавите членки на организацията, акредитирани в София.

България издига за първи път свой кандидат за висша позиция в Съвета на Европа, допълниха от МВнР.

На 11 януари от Съвета на Европа обявиха, че трима кандидати ще се борят за поста на генерален секретар на организацията. Кандидатите за приемник на хърватката Мария Пейчинович-Бурич са настоящият комисар по правосъдието Дидие Рейндерс, бившият президент на Швейцария Ален Берсе и естонецът Индрек Саар - социалдемократ, министър на културата от 2015 до 2019 година. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Дони
преди 3 месеца

Според мен на такива отговорни места и то в Европа не би трябвало да се слагат лица над 55 годишна възраст.

Откажи